Muistilista

Yhteyshenkilöt

Myyntipäällikkö
Tanja Hurttia, puh. 014 334 0026, tanja.hurttia(at)jklmessut.fi.

Myyntipäällikkö
Mia Kalajanniska, puh. 050 452 3865, mia.kalajanniska@jklmessut.fi.

Myyntisihteeri
Tuula Rahikainen, puh. 014 334 0027, tuula.rahikainen(at)jklmessut.fi.

Näyttelytekniikan projektimyyjä
Ari Hänninen, puh. 014 334 0042, ari.hanninen(at)jklmessut.fi.

Tilausten tekeminen, aikataulu

Extranet-palvelussamme voit sähköisesti tehdä kaikki tarvitsemanne tilaukset, minkä lisäksi näet ajan tasalla olevat tiedot jo tehdyistä tilauksista. Henkilökohtaiset tunnuksesi löydät sopimusvahvistuksesta.

Extranet-lomakkeet ovat auki vielä alla olevan päivän:
17.1. asiakaskortit
14.2. tiedot messuoppaassa, kalusteet ja rakenteet, ripustukset, paineilma, vesi ja viemäröinti
28.2. sähkö, siivous, viherkasvit, tietoliikenneliittymät, ravintolapalvelut, messuhuolinta

Messuopas

Paikan päällä jaettavassa messuoppaassa julkaistaan nimilista näytteilleasettajista, ohjelma sekä messualueen kartta.

Nettisivujemme näytteilleasettajalistassa julkaistaan yhteystietojen lisäksi kuvaus tuotteistanne ja palveluistanne ja/tai luettelo päämiehistänne tuotteineen. Muistathan ilmoittaa meille myös mahdollisten osastokumppaneidenne tiedot (Extranet-lomakkeella voi ilmoittaa vain sopimuksen tehneen yrityksen tiedot, lähetäthän muiden yritysten tiedot sähköpostilla tai tilaat heille omat Extranet-tunnukset).

Extranetin messuoppaan yhteystiedot -lomakkeella ilmoitetut yhteystiedot tulevat vain messuoppaaseen, ne eivät automaattisesti päivity asiakasrekisteriimme. Mikäli siis esimerkiksi yrityksenne osoite on muuttunut, siitä tulee ilmoittaa meille erikseen.

Tulemme avaamaan tapahtuman kotisivuille hakupalvelun, jonka kautta messuvieraat voivat kätevästi jo ennen messuja hakea tietoa näytteilleasettajista ja heidän tuotteistaan. Hakupalveluun tiedot tulevat suoraan lähettämistäsi messuoppaan teksteistä, joten tiedot kannattaa toimittaa ajoissa ja mahdollisimman täydellisinä.

Kutsut

Asiakaskortteja kannattaa hyödyntää ennakkomarkkinoinnissa, niin asiakastilaisuuksissa kuin kohdemarkkinoinnissakin. Lähettämällä kutsuja varmistat, että juuri teidän asiakkaanne osaavat tulla paikalle ja tutustumaan osastoonne. Kutsuja käyttäneistä henkilöistä saamanne rekisterin mukaan on helppo hoitaa jälkimarkkinointia.

Sopimukseen ei automaattisesti kuulu asiakaskortteja, ne tulee tilata Extranetin kautta. Yhtenä messupäivänä käyvät asiakaskortit maksavat 5 € / kpl, veloitus käytettyjen mukaan. Voit tilata lisämaksusta logopainatuksen asiakaskortteihin, jolloin painamme kutsuja-kenttään valmiiksi yrityksenne nimen tai logon sekä osastonumeron. Painatushinnat määräytyvät painettavan korttimäärän mukaan. Painatustilaukset tulee tehdä viimeistään 17.1., myös painettava materiaali tulee toimittaa meille viimeistään silloin. Tarkemmat tiedot löytyvät Extranetistä. Mikäli ette painata korttejanne, muistattehan leimata ne yrityksenne leimalla kutsuja-kenttään!

Lähetämme teille noin kuukautta ennen messuja sopimukseen kuuluvan määrän veloituksettomia kutsuvierasillan kutsukortteja. Ne kelpaavat sisäänpääsyksi vain kutsuvierasiltana 16.3. klo 17.30 alkaen. Näytteilleasettajilla on tilaisuuteen vapaa pääsy näytteilleasettajakortilla.

Osaston suunnittelu ja rakentaminen

Jyväskylän Messujen oma näyttelytekninen osasto suunnittelee ja rakentaa profiilirakenteisia osastoja ”avaimet käteen” -periaatteella. Huolehdimme myös osastorakenteiden messujen aikaisesta huollosta. Lisätietoja osaston suunnittelusta ja rakentamisesta löydät näyttelyteknisen osastomme sivuilta.

Sähköt osastoilla

Sähköliittymät sisältävät osaston sähköistyksen, tarkastusmaksun ja sähkön kulutuksen.

Ulko-osastoilla käytetään korotettuja hintoja, hintatiedot löytyvät Extranetistä.

Näyttelyhalleista ja osastoilta katkaistaan sähköt yön ajaksi, joten mahdollisesti tarvittava yösähkö on tilattava erikseen.

Siivous

Osastosiivous sisältää:
– rakennusaikaisen siivouksen
– suojamuovien poiston osastojen matoilta
– lattioiden, tasojen, tuolien ja ovien siivouksen näyttelypäivän jälkeen
– roskakorien tyhjennyksen päivittäin ja soitosta tarvittaessa
– osastopaikan loppusiivouksen messujen päätyttyä, kun näyttelyesineet/rakenteet on purettu

Ulko-osastojen siivouksesta tulee pyytää erillinen tarjous.

Tietoliikenneliittymät

Paviljongissa on tarjolla monia mahdollisuuksia internet-yhteyteen:

Kiinteä liittymä
Messu-osastoille esittelykäyttöön suosittelemme maksullista, kiinteää internet-liittymää, jonka toimivuuden voimme taata. Kiinteä liittymä on mahdollista jakaa esim. osaston omalla WLAN-verkolla.

WLAN-verkot
Paviljongissa on käytössä kaksi WLAN-verkkoa asiakaskäyttöön:
– PaviljonkiFree-verkko on käytettävissä auloissa ja siihen pystyy liittymään ilman tunnuksia
– PaviljonkiPro-verkko on käytettävissä messuhalleissa ja kokoustiloissa. Verkon käyttäjätunnus ja salasana löytyvät Extranetistä.
Verkot ovat käytettävissä veloituksetta. Verkon toimintakykyä tapahtumien aikaan emme pysty takaamaan. Jos internet-yhteyden vakaa toiminta on tärkeää, suosittelemme kiinteää liittymää osastolle.

3G ja 4G mobiiliverkot
Kaikilla suurilla operaattoreilla on tarjolla 3G ja 4G verkot Paviljongin alueella jopa 300 M nopeudella. Näidenkään toimivuutta ja etenkin nopeustasoa emme pysty takamaan suurten messujen ja tapahtumien aikaan.

Näytteilleasettajien taukotilassa Klubissa käytössänne on koko messujen ajan veloituksetta tietokone, joka on yhteydessä Internetiin ja printteriin. Siellä voi käyttää myös kiinteää internet-yhteyttä omalla koneella.

Ravintolapalvelut

Paviljongin alueella on useita kahvilapisteitä sekä ravintoloita, joiden monipuolisesta tarjonnasta löytyy vatsantäytettä niin pieneen kuin isoonkin nälkään.

Osastohenkilökunnan lounas- ja kahvilipukkeet voi tulostaa ennakkoon. Lipukkeiden antaminen on helppo ja mukava tapa osoittaa vieraanvaraisuutta myös yhteistyökumppaneita kohtaan.

Lähetämme näytteilleasettajille helmikuun lopussa PDF-tiedoston, joka sisältää kaikki lipuketyypit suoraan QR-koodattuna kunkin yrityksen käyttöön. Laskutus tulee messujen jälkeen käytettyjen lipukkeiden mukaan, joten voit tulostaa ja jakaa tarvitsemianne lipukkeita niin paljon kuin haluat. Ylimääräisiä lipukkeita ei myöskään enää tarvitse palauttaa, vaan ne voi hävittää messujen päätyttyä. Lipukkeita kannattaakin tulostaa ennakkoon mieluummin liian paljon kuin liian vähän – voit keskittyä olennaiseen paikan päällä.

Valittavana on tuttuun tapaan erilaisia tarjoilulipukkeita erilaisiin tarpeisiin. QR-koodit on operoitu yrityksille lipuketyypeittäin, näin laskulle tulostuvat eri lipuketyypit omina riveinään ja laskutus siis vain käytettyjen mukaan.

Huomioittehan, että jokaisella lipuketyypillä voi ostaa vain siihen merkityn tuotteen.

Lipukevaihtoehdot
Messubuffet 14,90 € (runsas alkuruokapöytä, 2 lämmintä pääruokaa lisäkkeineen, leipävalikoima ja levitteet, jäävesi / maito, kahvi / tee), tarjolla pääravintolassa 3. krs.

Huom! Messubuffet on tarjolla vain messupäivinä, rakennuspäivinä tarjolla on 1 pääruuan kotiruokalounas.
Messubuffetin hinta 14,90 € koskee vain etukäteen tulostettuja lipukkeita, paikan päällä messupäivinä tilatut messubuffet-lipukkeet maksavat 15,90 €.

Kotiruokalounas 11,90 € (salaattia, 1 lämmin pääruoka lisäkkeineen, leipävalikoima ja levitteet, jäävesi, kahvi / tee), tarjolla pääravintolassa 3. krs ja A-hallin ravintolassa.
Kahvi/tee + kahvileipä 5,70 €, valinnan mukaan suolainen tai makea, tarjolla ylälämpiössä 3. krs sekä A- ja D-hallien ravintoloissa.
Kahvi/tee + sämpylä 7,00 €, tarjolla ylälämpiössä 3. krs sekä A- ja D-hallien ravintoloissa.
Kahvi/tee 2,20 €, tarjolla ylälämpiössä 3. krs sekä A- ja D-hallien ravintoloissa.
Juomalipuke 6,90 € (olut, siideri, lonkero tai viini), tarjolla kaikissa ravintoloissa.

Osastotarjoiluihin Paviljonki Ravintoloilla on monipuolinen, valmis valikoima, ja tarvittaessa suunnittelemme osastoille juuri toiveiden mukaisen tarjoilun. Hintoihimme sisältyvät tuotteiden toimitus osastolle sovittuun kellonaikaan, tarvittavat anniskelu- ja elintarvikelupamaksut sekä tarjoilu- ja kertakäyttöastiat. Tarjoiluille on mahdollista tilata myös posliini- tai lasiastiat.

Jyväskylän Paviljongin alue on viranomaisten luvissa määritelty anniskelualueeksi. Paviljonki Ravintolat vastaa alueen anniskelusta ja siihen liittyvien lakien ja määräysten noudattamisesta ja valvonnasta. Kaikki mahdollinen alkoholitarjoilu tulee tilata alueen anniskeluluvan omaavalta Paviljonki Ravintolalta.

Messuhuolinta

Tavaroita saa toimittaa ensimmäisestä virallisesta rakennuspäivästä lähtien, joka on ti 13.3.

Toimitusosoite

Mikäli lähetätte tavaraa postin kautta, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut 2018
PL 127 / Uno Savolan katu 2
40101 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on B-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut 2018
Schaumanin Puistotie 18 / huolto-ovi B2, B3 TAI B4
40100 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on C1-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut 2018
Lutakonaukio 12 / huolto-ovi C1
40100 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on D-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut 2018
Uno Savolan katu 2 / huolto-ovi D2
40100 Jyväskylä

Lähetyksiin on merkittävä selvästi vastaanottaja sekä osastonumero.

Varmistakaa etukäteen, milloin tavarat tuodaan osastollenne. Mikäli ette voi itse olla niitä vastaanottamassa, voit tilata palvelun Suomen Messulogistiikalta (Erkki Koski, puh. 040 546 9555, erkki.koski(at)smlog.fi). Heiltä voitte tilata myös muut messulogistiikkaan liittyvät palvelut (esim. varastoinnin ja trukkipalvelut) tai vaikka koko logistiikkakoordinoinnin. Heidän palvelupisteensä rakentamis- ja purkuaikoina on messutoimiston tiskillä, Uno Savolan kadun sisäänkäynnin aulassa.

Ohjelma

Messujen kutsuvierasilta järjestetään pe 16.3. Ensin ohjelmassa on virallinen osuus Paviljongin auditoriossa klo 18.00, jonka jälkeen hallien ovet avataan ja kutsuvierasilta jatkuu näyttelyalueella klo 21 saakka. Kutsuvierasillan jatkoja vietetään A-hallissa klo 23. asti.

Näytteilleasettajilla on mahdollisuus järjestää messupäivien aikana omia tietoiskuja, joiden kesto on 30-45 minuuttia. Tietoiskutila sijaitsee messuhallissa. Jos teillä on aiheita joista haluatte kertoa messuvieraille, ottakaa yhteyttä myyntipäällikkö Tanja Hurttiaan, puh. 014 334 0026 tai tanja.hurttia(at)jklmessut.fi.

Omat asiakastilaisuudet: juhlat, kokoukset tai vaikka tuotelanseeraukset onnistuvat meillä helposti. Paviljongissa on useita luentosaleja, kokous- ja ryhmätyötiloja 10-100 henkilölle sekä erikoisuutena ainutlaatuinen ja muuntuva 1200 hengen auditorio. Tarjoilut onnistuvat sekä varattuun tilaan että pääravintolaamme, pienistä kokouskahvituksista isoihin illallisiin.

Tilaesittelystä löydätte tietoja tiloistamme, ja talon koko henkilökunta auttaa mielellään tilaisuuksienne suunnittelussa ja toteutuksessa.

Varaukset: myyntisihteeri Tuula Rahikainen, puh. 014 334 0027, tuula.rahikainen(at)jklmessut.fi.

Kutsuvierasilta

Kutsukaa iltaan omia päämiehiänne, yhteistyökumppaneitanne tai muita VIP-asiakkaitanne eli juuri ne henkilöt, joille haluatte tarjota parasta. Näytteilleasettajilla on tilaisuuteen vapaa pääsy (näytteilleasettajakortilla) ja toivotammekin teidät kaikki tervetulleiksi Wilhelm-auditorioon kutsuvierasillan avajaisosuuteen.

Messujen sulkeuduttua klo 17 teillä on tunnin verran aikaa käydä vaikka hotellilla virkistäytymässä. Ilta alkaa auditoriossa klo 18, ovet näyttelyalueelle avataan avajaisosuuden jälkeen. Näyttelyhallien ovet suljetaan klo 21, mutta jo klo 20.30 Paviljongin A-hallissa alkavat jatkot.

Jyväskylän Messut Oy tarjoaa kutsuvieraille tervetulotoivotukseksi viinilasillisen messualueella. Tämän lisäksi voitte järjestää omalla osastollanne tarjoilua, kysy vinkkejä ja pyydä tarjous juomista ja pikku purtavasta. Kaikki alkoholitarjoilu tulee tilata alueen anniskeluluvan omaavalta Paviljonki Ravintolalta.

Mikäli ette halua järjestää tarjoilua osastollanne, mutta haluatte kuitenkin huomioida vieraitanne, voitte tulostaa drinkkilippuja vieraillenne jaettavaksi.

Lisätiedot ja tarjoilutilaukset tuula.rahikainen(at)jklmessut.fi.

Sähköinen markkinointi

Yrityksenne omat nettisivut on oivallinen paikka kertoa asiakkaillenne osallistumisestanne Jyväskylän Rakennusmessuille. Teidän kannattaakin rakentaa sieltä linkki osoitteeseen www.jklrakennusmessut.fi, josta kiinnostuneet saavat lisätietoja tapahtumasta. Media-välilehdeltä löytyy tapahtuman ladattavia logoja ja bannereita, joita voi käyttää niin nettisivuilla kuin muussakin markkinoinnissa. Voitte käyttää logoja esimerkiksi sähköpostin allekirjoituksissa kertomassa, että olette mukana tapahtumassa.

Tiedotus

Voitte toimittaa medialle tarkoitetut tiedotteenne meille etukäteen osoitteeseen tuula.rahikainen(at)jklmessut.fi, lisäämme ne nettisivuillemme median edustajien ladattaviksi.

Messujen aikana toivomme teidän toimittavan omat tiedotteet Lutakonaukion aulan infopisteeseen tai suoraan lehdistötilaan (Klubi) niitä varten varatulle hyllylle.

Tunnistekortit

Näytteilleasettajakortit toimivat kulkulupana koko tapahtuman ajan, ensimmäisestä rakennuspäivästä viimeiseen purkupäivään. Rakentaja-/purkajakortit on tarkoitettu lähinnä ulkopuolisille rakentajille ja ne oikeuttavat liikkumiseen alueella vain rakennus- ja purkuaikoina.

Sekä näytteilleasettaja- että rakentaja-/purkajakortit tulee tulostaa itse (Extranetistä löytyvät tilauslinkit molemmille korttityypeille). Palvelussa täytetään henkilön nimi, (titteli), yritys sekä sähköpostiosoite, johon vahvistusviesti ja korttituloste halutaan lähetettäväksi. Tunnistekortti tulostetaan itse ja se tulee muistaa ottaa mukaan!

Jokainen kortin tarvitsija voi joko itse tulostaa korttinsa tai yksi henkilö voi huolehtia kaikkien kortit.

Pysäköinti

Rakentamis- ja purkuaikana tarjoamme veloituksettoman pysäköinnin alueella P3 (paikkoja on kuitenkin rajoitetusti). Rakentamis-/purkuajan pysäköintikortit saatte päiväkohtaisesti alueen valvojilta näytteilleasettaja- tai rakentajakorttia näyttämällä, emme lähetä pysäköintikortteja etukäteen. Paviljongin pysäköintialueet ovat kaupungin pysäköinninvalvonnan alaisia, joten pysäköintikortti on laitettava selvästi näkyviin auton tuulilasiin rakennus- ja purkuaikoina.

Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla. Pysäköinti maksaa joko 1 € / h tai 12 € / vrk, ja se maksetaan suoraan P-talojen automaatteihin tai P3-alueen valvojille (P3-alueella vain käteismaksut).

Teillä on mahdollisuus varata ennakkoon koko tapahtuman ajalle pysäköintipaikka henkilöautolle, peräkärrylle, asuntoautolle tms. P3-alueelta. Hinta on 50 euroa + ALV 24 % (isommat ajoneuvot 5-8 m 80 euroa + ALV) ja paikka merkitään rekisterinumerolla varatuksi jo rakentamisajasta lähtien. Paikkoja on rajoitetusti, joten teethän varauksen ajoissa.

Raskas kalusto tulee siirtää pois Paviljongin alueelta messupäivien ajaksi. Yksi vaihtoehto on Killerin ravirata, osoite Vesangantie 24.

 

 

Kiinnittäminen

Hallien seiniin on kaikenlainen kiinnittäminen kielletty.

Hallien lattiaan voi kiinnittää vain sellaisella teipillä, joka irtoaa lattiasta jälkiä jättämättä. Kiinnityksiin suosittelemme Eurocel 704- tai ominaisuuksiltaan vastaavaa teippiä. Eurocel 704 -teippiä voi etukäteen tilata Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekniikalta tai ostaa Paviljongin messutoimistosta hintaan 17 € + ALV / rulla (50 mm / 50 m). Mikäli kiinnittämisessä käytetään teippejä, joiden poistaminen rikkoo lattian maalipinnan tai jättää jälkiä, veloitamme korjaus- / siivouskulut näytteilleasettajalta tai osaston rakentajalta.

Seinäelementtien maalaaminen ja niihin liimaaminen on kielletty. Runkoprofiileihin voi kiinnittää somistusmateriaaleja ripustamalla. Seinälevyihin voi kiinnittää somistus-materiaaleja toimivilla tarroilla, esim. Pro Contact tai Powertrips sekä huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusneuloilla. Silikonitarroja voi ostaa messutoimistosta.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista. Näytteilleasettaja tai osaston rakentaja vastaa myös omien lattiateippien poistosta.

Jätehuolto

Palvelukumppanimme noutaa veloituksetta osastojen rakentamisesta syntyvät normaalit rakennus- ja purkujätteet, pakkausmateriaalin yms. kierrätykseen. Erikoisosastojen (esim. puurakenteiset osastot) jätehuollosta annamme erillisen tarjouksen.

Tapahtuma-aikana hoidamme jätteiden noudon, mikäli olet tilannut osastosiivouksen. Jos osastosiivousta ei ole tilattu ja teille on kertynyt poisvietävää roskaa, tulee roskat toimittaa itse halleissa sijaitseviin jäteastioihin ja huolehtia lajittelusta – pyydämme seuraamaan jäteastioissa olevia opasteita. Halleissa on energiajätteen lisäksi astiat myös kaatopaikkajätteelle sekä keräyspaperille ja -pahville.

Ulkona oleviin keräyspisteisiin ei tule viedä mitään roskia.

Messutoimisto

Messutoimisto palvelee koko tapahtuman ajan Uno Savolan kadun aulassa. Sieltä voi vuokrata ripustuskoukkuja sekä ostaa mattoteippiä ja silikonitarroja seiniin kiinnitystä varten. Uno Savolan aulasta saatte myös maksullisen kopiointipalvelun. Messuaikana teitä palvelee info myös Lutakonaukion aulassa.

Näytteilleasettajien taukotila

Näytteilleasettajien taukotilana toimii K100 Klubi, jonka sisäänkäynti löytyy Lutakonaukion aulasta, läheltä Kongressisisäänkäyntiä. Taukotilassa voi käydä levähtämässä ja vaikka lukaisemassa päivän lehdet tai lukemassa sähköpostin netin kautta.

Langattomat mikrofonit

Langattoman telelaitteen, esim. langattoman mikrofonin tai radiolähettimen käyttöön vaaditaan aina lupa myyntijohtaja Kimmo Kemppaiselta (kimmo.kemppainen(at)jklmessut.fi). Lupa on pyydettävä viimeistään 2 viikkoa ennen tapahtumaa. Langattoman telelaitteen käyttäjällä on oltava mukanaan Viestintäviraston myöntämä lupa laitteen käytölle.

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme sinulle 2-3 kertaa vuodessa sähköpostia Rakennusmessujen ajankohtaisista asioista. Voit milloin tahansa halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen.