Pihan laittajalle

Istutuksia, rakenteita ja ohjeita Jyväskylän Rakennusmessuilla

Punainen parveke ja yrttimaa

Kuka kaipaa tupaa ja perunamaata, kun tomaatti ja basilika kasvavat omalla parvekkeella? Omaa ruokaa on nautinnollista kasvattaa ja syödä. Viljely on hauska harrastus koko perheelle. Yhä useammalla meistä onkin vireillä mielenkiintoisia parvekekokeiluja – ehkä tänä vuonna voisi kokeilla chiliä, tai ehkä sittenkin sirkkoja?

Messuilla kevät vihertää varmasti ja hyötyviljelyä opetellaan monesta näkökulmasta. Löydät hyviä vinkkejä parvekkeelle ja pieniin pihoihin.

Oma maa mansikkapaikka

Maaliskuussa mullan tuoksun voi melkein jo tuntea. Kesä on parhaimmillaan paitsi lapsuusmuistoissa, tietysti omassa pihassa. Pihaelämään voi kuulua viljelyn ohella hölläily riippukeinussa tai vaikka kesäjuhlien järjestäminen. Yksi rakentaa upean terassin, toinen iloitsee rehevän puutarhan tunnelmasta, kolmas toivoo lapsille turvallisia pihaleikkejä. Voisiko terassille mahtua palju ja aidan viereen pihasauna?

Oman pihan laittajalle löytyy messuilta raikkaita ideoita ja pihasuunnittelijoiden apua. Löydät myös ajankohtaiset laiturit, saunat ja muut pihanautintojen ainekset.

Arin 5 vinkkiä terassin rakentamiseen

Huippusuositusta Arin ja Kirsin Kotiremppa -ohjelmasta tuttu Ari Lahti kertoo viisi tärkeintä vinkkiä terassin rakentamiseen.

1. Suunnittele perustukset maaperän mukaan niin, ettei routa pääse niitä vääntelemään. Näin terassista tulee kestävä ja pitkäikäinen.

2. Terassin runkona tulee aina käyttää painekyllästettyä kestopuuta. Runkopuun vahvuudessa ja määrissä ei kannata pihistellä, jotta terassilla on mukava kävellä eikä se ei notku. Koolauspuiden jako määräytyy monesti pintalaudan mukaan.

3. Kaikki terassin kiinnikkeet ja kulmaraudat tulee olla ruostumattomasta teräksestä tai muuten terassikäyttöön soveltuvia, etteivät ne ajan mittaan katkea.

4. Valitse terassin pintalaudat sen mukaan, kuinka paljon pystyt tekemään jatkossa huoltotöitä. Varsinkin isommissa terasseissa huoltohommat ovat aikaa vieviä töitä.

5. Jos terassiin tulee kaiteita tai portaita, niidet tulee olla tukevia, turvallisia ja helppokulkuisia.

Ari_Lahti_Kotiremppa

Runkopuun määrässä ei kannata pihistellä terassia rakentaessa.

Arin ja Kirsin Kotiremppaa on nähty TV:ssä jo kuuden vuoden ajan. Ohjelmasta tuttu tekemisen meininki rantautuu messuilla D-halliin. Messuilta löydät myös kaikki rakenteet oman pihan laittamiseen.

Ohjelmatärpit pihanlaittajalle

 

Ohjelma julkaistaan myöhemmin.

icon_karry

Rakentajalle

Tontteja, taloja, tekniikkaa

icon_pensseli

Remontoijalle

Tekijöitä, vinkkejä, välineitä

icon_sisustus

Sisustajalle

Ideoita, materiaaleja, kalusteita

icon_kasvit

Pihan laittajalle

Istutuksia, rakenteita, ohjeita

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme!

Lähetämme sinulle 2-3 kertaa vuodessa sähköpostia Rakennusmessujen ajankohtaisista asioista. Voit milloin tahansa halutessasi perua uutiskirjeen tilauksen.