NÄYTTEILLEASETTAJILLE -MUISTILISTA

Keräämme tähän muistilistaan tärkeimpiä messujärjestelyihin liittyviä asioita
YleisohjeetOsallistumisehdot

SAAPUMINEN

Jyväskylän Rakennusmessut järjestetään Jyväskylän Paviljongissa, Lutakonaukio 12, 40100 Jyväskylä.

Jyväskylä on neljän valtatien risteyksessä, joilta löytyvät opasteet Paviljonkiin. Sisäänajo pääoville Rantaväylältä (E 63) Satamakadun kautta Paviljonki 1 -opasteiden mukaan. Bussit ja junat saapuvat Jyväskylän Matkakeskukselle, josta on ylikulkusilta suoraan Paviljongin pääsisäänkäynnille.

YHTEYSHENKILÖT

Myyntipäällikkö
Tanja Hurttia, puh. 050 362 2548, tanja.hurttia@paviljonki.fi.

Myyntipäällikkö
Mia Kalajanniska, puh. 050 452 3865, mia.kalajanniska@paviljonki.fi.

Myyntisihteeri
Tuula Rahikainen, puh. 050 462 1232, tuula.rahikainen@paviljonki.fi.

Näyttelytekniikan projektimyyjä
Ari Hänninen, puh. 050 559 7601, ari.hanninen@paviljonki.fi.

TILAUSTEN TEKEMINEN

Extranet-palvelun kautta voit sähköisesti tehdä kaikki tarvitsemanne tilaukset (esimerkiksi rakenteet, sähköliittymät, kutsut ja viherkasvit) tai lähettää yhteydenottopyyntöjä eri palveluihin liittyen. Henkilökohtaiset tunnuksesi palveluun löydät sopimusvahvistuksen alaosasta.

Tilaukset viimeistään seuraavasti:
13.1.      asiakaskortit
7.2.        kalusteet ja rakenteet, ripustukset, paineilma, vesi ja viemäröinti
21.2.      sähkö, siivous, viherkasvit, tietoliikenneliittymät, ravintolapalvelut, messuhuolinta

SÄHKÖINEN MARKKINOINTI

Yhdessä teemme onnistuneen tapahtuman! Yrityksenne omat kanavat ovat oivallinen paikka kertoa asiakkaillenne osallistumisestanne tapahtumaan. Voit mm. rakentaa nettisivuiltanne linkin osoitteeseen www.jklrakennusmessut.fi, josta kiinnostuneet saavat lisätietoja tapahtumasta.

Media-välilehdeltä löydät ladattavat materiaalit, joita voi käyttää nettisivuilla, sosiaalisessa mediassa, sähköpostissa ja muussa markkinoinnissa.

MESSUOPAS

Paikan päällä jaettavassa messuoppaassa julkaistaan nimilista näytteilleasettajista, ohjelma sekä messualueen kartta.

Nettisivujemme näytteilleasettajalistassa julkaistaan yhteystietojen lisäksi kuvaus tuotteistanne ja palveluistanne ja/tai luettelo päämiehistänne tuotteineen, mikäli olet ilmoittanut tiedot meille. Yritysesittelynne voit lähettää sähköpostilla osoitteeseen tuula.rahikainen@jklmessut.fi. Samalla voit ilmoittaa meille myös mahdollisten osastokumppaneidenne tiedot.

Messuilla on 5 teemaa, jotka korvaavat entiset tuoteryhmät: Rakentaminen & Talotekniikka, Sauna & Spa, Sisustaminen & Koti, Piha & Parveke sekä Vapaa-ajan asuminen. Laitattehan samaan sähköpostiin minkä teeman alle yrityksenne kuuluu, netin näytteilleasettajalistassa yritykset voi järjestää myös teeman mukaan

 

TUNNISTEKORTIT

Näytteilleasettajakortit toimivat kulkulupana koko tapahtuman ajan, ensimmäisestä rakennuspäivästä viimeiseen purkupäivään. 
Rakentaja-/purkajakortit on tarkoitettu lähinnä ulkopuolisille rakentajille ja ne oikeuttavat liikkumiseen alueella vain rakennus- ja purkuaikoina.

Sekä näytteilleasettaja- että rakentaja-/purkajakortit tulee tulostaa itse, linkit löytyvät Extranet-palvelusta.

 

KUTSUT

Asiakaskutsuja kannattaa hyödyntää ennakkomarkkinoinnissa. Lähettämällä kutsuja varmistat, että juuri teidän asiakkaanne osaavat tulla paikalle ja tutustumaan osastoonne. Kutsuja käyttäneistä henkilöistä saamanne rekisterin mukaan on helppo hoitaa jälkimarkkinointia. Lisäämme tähän ohjeet kutsujen tilaamisesta lähempänä tapahtumaa.

AIKATAULUT

RAKENTAMINEN:
Ti      3.3.        8.00-21.00
Ke     4.3.        8.00-21.00
To     5.3.        8.00-21.00
*   Autojen ajo halliin päättyy torstaina 5.3. klo 20.00.
*   Osastojen on oltava valmiina torstaina 5.3. klo 21.00.

KUTSUVIERASILTA:
Pe     6.3.        18.00-21.00

MESSUT AVOINNA:
Pe     6.3.        10.00-17.00        huoltoaika klo 8-10
La     7.3.        10.00-17.00        huoltoaika klo 9-10
Su     8.3.      10.00-16.00        huoltoaika klo 9-10

PURKAMINEN:
Su     8.3.      16.30-21.00
Ma    9.3.      8.00-21.00
Ti      10.3.      8.00-16.30
*   Purkamisen saa aloittaa sunnuntaina 8.3. klo 16.30.
Näytteilleasettajien pakkauslaatikot tuodaan ensin trukilla osastoille ja vasta sen jälkeen päästetään autot halleihin.
*   Kaikki näytteilleasettajien tavarat ja rakenteet on poistettava halleista tiistaina 10.3. klo 16.30 mennessä.

Lisärakentamisajasta veloitamme osastokohtaisesti 50 euroa / h + alv 24 %.
Poikkeavista rakennus- ja purkamisajoista on sovittava kirjallisesti etukäteen:
myyntipäällikkö Mia Kalajanniska, sähköposti mia.kalajanniska@paviljonki.fi

MESSUHUOLINTA

TOIMITUSOSOITE

Mikäli lähetätte tavaraa postin kautta, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut
PL 127
40101 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on B-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut
Schaumanin Puistotie 18 / huolto-ovi B2, B3 TAI B4
40100 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on C1-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut
Lutakonaukio 12 / huolto-ovi C1
40100 Jyväskylä

Mikäli käytätte kuljetusyhtiötä ja osastonne on D-hallissa, toimitusosoite on
Jyväskylän Paviljonki / Jyväskylän Rakennusmessut
Uno Savolan katu 2 / huolto-ovi D2
40100 Jyväskylä

Lähetyksiin on merkittävä selvästi vastaanottaja sekä osastonumero.

Tavaroita saa toimittaa ensimmäisestä virallisesta rakennuspäivästä lähtien.

Varmistakaa etukäteen, milloin tavarat tuodaan osastollenne. Mikäli ette voi itse olla niitä vastaanottamassa, voit tilata palvelun Suomen Messulogistiikalta (Erkki Koski, puh. 040 546 9555, erkki.koski@smlog.fi). Heiltä voitte tilata myös muut messulogistiikkaan liittyvät palvelut (esim. varastoinnin ja trukkipalvelut) tai vaikka koko logistiikkakoordinoinnin. Heidän palvelupisteensä rakentamis- ja purkuaikoina on messutoimiston tiskillä, Uno Savolan kadun sisäänkäynnin aulassa.

TERVETULOA JYVÄSKYLÄÄN

Visit Jyväskylän sivuilta löydät tietoa niin ruokaravintoloista ja kahviloista kuin baareista ja yökerhoistakin.
Täältä löydät myös lisätietoa liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista sekä Jyväskylän nähtävyydet kuten lukuisat Alvar Aalto-kohteet.
Majoitusosiosta löydät kaupunkimme runsaan hotellitarjonnan. Kaikki tapahtumat löydät Jyväskylän seudun tapahtumakalenterista.

OMAT ASIAKASTILAISUUDET

Messujen yhteydessä voitte järjestää myös omia asiakastilaisuuksia: juhlia, kokouksia tai seminaareja. Paviljongissa on useita luentosaleja, kokous- ja ryhmätyötiloja. Lisätiedot myyntisihteeri Tuula Rahikainen, puh. 050 462 1232 tai tuula.rahikainen@paviljonki.fi.

TIEDOTUS

Voit toimittaa medialle tarkoitetut tiedotteenne meille etukäteen osoitteeseen tuula.rahikainen@paviljonki.fi, lisäämme ne nettisivuillemme median edustajien ladattaviksi.

Messujen aikana toivomme teidän toimittavan omat tiedotteet Lutakonaukion aulan infopisteeseen tai suoraan lehdistötilaan (Klubi) niitä varten varatulle hyllylle.

KUTSUVIERASILTA

Messujen kutsuvierasilta järjestetään pe 6.3. Kutsukaa iltaan tärkeitä asiakkaitanne, yhteistyökumppaneitanne tai päämiehiänne. Lähetämme sinulle noin kuukautta ennen messuja sopimukseen kuuluvan määrän veloituksettomia kutsuvierasillan kutsukortteja. Ne kelpaavat sisäänpääsyksi vain kutsuvierasiltana. Näytteilleasettajilla on tilaisuuteen vapaa pääsy näytteilleasettajakortilla.

Voit tilata omalle osastollanne tarjoilua Paviljonki Ravintolalta tai tulostaa drinkkilippuja vieraillenne jaettavaksi.

Lisätiedot ja tarjoilutilaukset tuula.rahikainen@paviljonki.fi.

PYSÄKÖINTI

Rakentamis- ja purkuaikana tarjoamme veloituksettoman pysäköinnin alueella P3 (paikkoja rajoitetusti). Rakentamis-/purkuajan pysäköintikortit saatte päiväkohtaisesti alueen valvojilta näytteilleasettaja- tai rakentajakorttia näyttämällä, emme lähetä niitä etukäteen. Pysäköintikortti on laitettava selvästi näkyviin auton tuulilasiin rakennus- ja purkuaikoina.

Messuaikana pysäköinti on maksullista kaikilla alueilla. Paviljongilla on kaksi pysäköintitaloa, P-Paviljonki 1 (sisäänkäynti Satamakadulta) ja P-Paviljonki 2 (sisäänkäynti Uno Savolan kadulta). Pysäköinti P-taloissa maksaa joko 1 € / h tai 12 € / vrk, ja se maksetaan suoraan P-talojen automaatteihin. Katso vapaiden pysäköintipaikkojen alta.

Lisäksi Paviljongin B-hallin takana on näytteilleasettajille tarkoitettu pysäköintialue P-Paviljonki 3. P3-alueella veloitus on 10 € / vrk, joka maksetaan käteisellä alueen valvojille.

Raskas kalusto tulee siirtää pois Paviljongin alueelta messupäivien ajaksi. Yksi vaihtoehto on Killerin ravirata, osoite Vesangantie 24.

KIINNITTÄMINEN

Hallien seiniin on kaikenlainen kiinnittäminen kielletty.

Hallien lattiaan voi kiinnittää vain sellaisella teipillä, joka irtoaa lattiasta jälkiä jättämättä. Kiinnityksiin suosittelemme Eurocel 704- tai ominaisuuksiltaan vastaavaa teippiä. Eurocel 704 -teippiä voi etukäteen tilata Jyväskylän Messut Oy:n näyttelytekniikalta tai ostaa Paviljongin messutoimistosta hintaan 17 € + ALV / rulla (50 mm / 50 m). Mikäli kiinnittämisessä käytetään teippejä, joiden poistaminen rikkoo lattian maalipinnan tai jättää jälkiä, veloitamme korjaus- / siivouskulutnäytteilleasettajalta tai osaston rakentajalta.

Seinäelementtien maalaaminen ja niihin liimaaminen on kielletty. Runkoprofiileihin voi kiinnittää somistusmateriaaleja ripustamalla. Seinälevyihin voi kiinnittää somistus-materiaaleja toimivilla tarroilla, esim. Pro Contact tai Powertrips sekä huopapintaisiin seinälevyihin myös somistusneuloilla. Silikonitarroja voi ostaa messutoimistosta.

Näytteilleasettajan on itse poistettava kiinnitetyt materiaalit elementeistä ennen osaston purkamista. Näytteilleasettaja tai osaston rakentaja vastaa myös omien lattiateippien poistosta.

JÄTEHUOLTO

Palvelukumppanimme noutaa veloituksetta osastojen rakentamisesta syntyvät normaalit rakennus- ja purkujätteet, pakkausmateriaalin yms. kierrätykseen. Erikoisosastojen (esim. puurakenteiset osastot) jätehuollosta annamme erillisen tarjouksen.

Tapahtuma-aikana hoidamme jätteiden noudon, mikäli olet tilannut osastosiivouksen. Jos osastosiivousta ei ole tilattu ja teille on kertynyt poisvietävää roskaa, tulee roskat toimittaa itse halleissa sijaitseviin jäteastioihin ja huolehtia lajittelusta – pyydämme seuraamaan jäteastioissa olevia opasteita. Halleissa on energiajätteen lisäksi astiat myös kaatopaikkajätteelle sekä keräyspaperille ja -pahville.

Ulkona oleviin keräyspisteisiin ei tule viedä mitään roskia.

MESSUTOIMISTO

Messutoimisto palvelee koko tapahtuman ajan Uno Savolan kadun aulassa. Sieltä voi vuokrata ripustuskoukkuja sekä ostaa mattoteippiä ja silikonitarroja seiniin kiinnitystä varten. Uno Savolan aulasta saatte myös maksullisen kopiointipalvelun. Messuaikana teitä palvelee info myös Lutakonaukion aulassa.

NÄYTTEILLEASETTAJIEN TAUKOTILA

Näytteilleasettajien taukotilana toimii K100 Klubi, jonka sisäänkäynti löytyy Lutakonaukion aulasta, läheltä Kongressisisäänkäyntiä. Taukotilassa voi käydä levähtämässä ja vaikka lukaisemassa päivän lehdet tai lukemassa sähköpostin netin kautta.

VAROITUS HAKEMISTOHUIJAREISTA

Eräät messuillamme mukana olleet yritykset ovat saaneet tietopyynnöksi naamioituja kirjeitä ainakin FAIR Guide ja EXPO Guide -nimisiltä julkaisuilta. Kirjeessä tarjotaan yrityksen tietoja sähköiseen hakemistoon. Jyväskylän Messuilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Älkää siis vastatko lomakkeiden lähettäjille millään tavalla, ellette halua tietojanne kyseiseen julkaisuun. Jos ette ole varma viestin asiallisuudesta, ottakaa yhteys meihin asian tarkistamiseksi.